Familieopstellingen

Een opstelling

Opstellingen zijn een effectieve methode om inzicht te krijgen in je plek binnen familie, relaties of organisatie en waar het bij jou stagneert. Niet sturen vanuit je hoofd maar in verbinding met alles wat er al is en niet meteen zichtbaar is. De opstelling gaat rechtstreeks naar de kern. Wij onderzoeken samen jouw gedragspatronen en de oorsprong ervan. Systemisch werk biedt diepgaande inzichten en kan leiden tot acceptatie en het vinden van oplossingen. Beweeg naar je stalende zelf!

Zoals op de foto hiernaast te zien is, werk ik in een individuele opstelling met grondankers. Tijdens een opstelling zal ik zelf geregeld op de grondanker gaan staan om representant te staan voor de persoon waarvoor de grondanker ligt. Een opstelling kan ook als tafelopstelling met poppetjes en andere voorwerpen die representant staan voor een persoon, je team of iets anders. Een opstelling in de mind is ook een fijne methode om te werken met je onderbewuste. Ik werk intuïtief door me af te stemmen op jouw energie, je verhaal en wat er speelt in je leven. 

Werkwijze

Individuele opstelling

Wanneer mensen aan een opstelling denken, denken ze aan een groep mensen. Opstellingen kunnen heel goed individueel plaatsvinden.

Verschillende technieken

Ik gebruik verschillende technieken zoals opstellingen aan tafel met poppetjes en andere materialen, in de mind, blind of in de ruimte met vloerankers. Ik zal dan representant staan voor personen om te voelen wat er speelt.

Kort & Krachtig

Sommige mensen vinden het fijn om eenmalig een (familie) opstelling of een Rake Vragen coaching te krijgen. Hier is geen intake voor nodig. Je kunt nu via deze site een afspraak inboeken wanneer het jou schikt. Dan zien wij elkaar in mijn praktijk of online.

Bij welke klachten:

Een opstelling helpt bij de volgende klachten:

Als je altijd voor anderen klaar staat

Als je je niet gezien voelt

Burn-out en stress klachten

Angsten, boosheid, verdriet & twijfels

Als je veel van een ander draagt

Als je belemmeringen ervaart

Hoe fijn is het om te groeien in je persoonlijk ontwikkeling, zodat het je goed mag gaan

Ervaringen van mijn klanten

 

“Ik zat in een moeilijke periode toen Els op mijn pad kwam. Hoorde mij aan, oordeelde niet, luisterde goed. Bracht andere gedachten, alles werd lichter en er kwam ruimte om de draad weer op te pakken.

– Jeroen

 

“Deze opstelling was een onvergetelijke reis die mij diep raakte. Ik heb een dieper begrip gekregen voor mijzelf en mijn familie. Onder de vakkundige en integere begeleiding van Els werd ik aangemoedigd om mijn ware zelf en mijn verleden te omarmen en innerlijke blokkades te doorbreken. Na dit inzicht kon ik met meer liefde en begrip balast opruimen. Het was mooi te ervaren om dat het zelfs tot een paar weken na de opstelling doorwerkte. Het was een waardevolle ervaring die ik aanbeveel aan degenen die bereid zijn om een mooie reis naar binnen te maken en de betekenisvolle heling te ervaren die daar te vinden is.

– Karin

Over mij en systemisch werk

Toen ik aan de slag ging met mijn eigen uitdagingen in het leven, kwam in aanraking met systemisch werk en familieopstellingen. Het gaf mij zoveel inzichten en mildheid in mijzelf en naar mijn familie toe. Ik ben mij gaan specialiseren op dit vlak. Ik gun iedereen een leven vanuit flow. Het fijne aan deze manier van werken is dat het niet uit mij komt maar de informatie tot mij komt. Zo werken ligt mij goed en kan ik 100% Els zijn en beschikbaar voor de ander.

Opleiding

NTI Heiloo systemische werk. Aansluitend samenwerking met Siets Bakker van Rake Vragen. Wij werken altijd op de onderstroom. Losse cursussen voor tafelopstellingen, opleiding lichaamsgericht systemisch werken & Familie opstellingen bij Elmer Hendriks.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging CAT. Omdat ik BIG geregistreerd ben en meerderen HBO opleidingen heb gevolgd, kunnen sessies in aanmerking komen voor een vergoeding uit het aanvullende ziektekostenpakket.

Tarieven

(familie)opstelling sessie van 1,5 a 2 uur

Normale prijs €180,-

nu:

€165,-

Op korte termijn beschikbaar

Heling, rust, inzicht en persoonlijke groei

1,5 a 2 uur op maat

Na 2 weken telefonisch evaluatiegesprek

Met aandacht voor jou en je systeem

Flexibel te plannen ook 's avonds

Sessies zijn vrijgesteld van BTW.

Compleet systemischpakket  

€525,-

Op korte termijn beschikbaar

Diepgaande rust, inzichten, heling en groei

1 sessie met een individuele opstelling

1 sessie systemisch lichaamsgericht

1 sessie energie coaching met batterijen set (zie foto hieronder)

Voor thuis verder mee te werken batterijen set van vilt t.w.v. 55 euro

Tussendoor e-mail/telefonische ondersteuning

Met aandacht voor jou en je systeem

Flexibel te plannen ook 's avonds

Telefonisch eveluatiegesprek

Sessies zijn vrijgesteld van BTW.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt je op verschillende manieren aanmelden om een kennismaking, intakegesprek of afspraak te plannen. Bel mij op 06 – 55330422 of stuur een mail naar info@elsvanouwerkerk.nl. Je kan ook via het contactformulier mij benaderen of via de website een afspraak meteen boeken.

Wat is een familieopstelling

Het is een therapeutische methode ontwikkeld door Bert Hellinger. Het is bedoeld om onbewuste patronen binnen een familie te onthullen, zodat je beter begrijpt hoe deze dynamieken je huidige gedrag en gevoelens beïnvloeden.

Kan een sessie vergoed worden?

Een sessie kan gedeeltelijk in aanmerking komen voor een vergoeding bij de meeste zorgverzekeraars. Dit gaat vanuit het aanvullende pakket. Dit zijn Els haar prestatiecodes die je kan voorleggen bij je verzekering.
24005 – Behandeling natuurgeneeskunde
24012 – Behandeling energetische therapie
24505 – Behandeling coaching
24506 – Behandeling counseling
Werkgevers willen ook geregeld een traject vergoeden.

Moet ik al veel weten over mijn familie om een opstelling te krijgen?

Het is niet noodzakelijk om je hele familiegeschiedenis te kennen. Het belangrijkste is jouw bereidheid om open te staan voor de ervaring en nieuwe inzichten.

Hoe werkt een opstelling?

Bij een familieopstelling worden deelnemers of objecten ingezet als representanten van jouw familieleden of andere relevante personen. Dit onthult onbewuste familiare patronen en dynamieken.

Wat doet het met mijn emoties?

Een familieopstelling kan soms emotioneel zijn, maar het doel is om inzicht en genezing te bieden. Ik zorg voor een fijne omgeving waar alles er mag zijn. Zodat er los kan komen wat mag bewegen.

Is een familieopstelling iets voor mij?

Een familieopstelling is geschikt voor mensen die worstelen met terugkerende patronen, onverklaarbare problemen of emoties. Het biedt diepgaand inzicht in jezelf en je relaties, vooral als je vragen of problemen hebt die voortkomen uit je familieachtergrond. Het vereist openheid voor zelfreflectie en de bereidheid om ongemakkelijke emoties en inzichten te omarmen. Wij gaan samen voor stappen vooruit en heling en inzichten.