Systemisch Lichaamsgericht werken

Systemisch lichaamswerk

Ik werk al jaren met Reiki en Phenicks en voelde dat er nog meer was wat het lichaam te vertellen heeft. Connie van der Arend heeft een prachtige manier ontwikkeld, die mooi aansluit bij mijn werk op de behandeltafel (altijd met kleding aan en als je het fijn vindt met een dekentje eroverheen).
Het roepen van de ziel is een combinatie van een lichaamsgerichte therapie en systemisch werken (familieopstelling).

Herinneringen die in het lichaam zijn opgeslagen vanuit de jeugd, het familiesysteem of andere gebeurtenissen, hebben invloed op hoe de ziel het lichaam bewoont. Lichaamsgericht werken heeft effect op het celgeheugen. Door aan te raken op de laag van de ziel en het grote veld erbij te betrekken kan energie als vanzelf in beweging komen.
De ziel heeft zich in sommige situaties teruggetrokken en wil tegelijkertijd niets liever dan zich weer laten zien zodat de energie weer gaat stromen. Met mijn aanraking nodig ik jouw ziel uit zich vol te laten zien en jouw lichaam te bewonen. Jouw lichaam heeft je veel te vertellen. Het is een fijne manier om weer bij jezelf terug te komen.

Werkwijze

Binnenkomst

Wij starten met een gesprek om te kijken wat je ervaart en waar je graag mee zou willen werken, zodat je meer rust in je lichaam & hoofd kan ervaren. Dit gesprek gaat over diepere gevoelens in je leven.

Verschillende technieken

Vooraf bespreken wij waarvoor je komt. Misschien wil je nergens naar kijken maar wil je een Reiki behandeling puur voor de ontspanning voor je lichaam & hoofd.
Voor de diepere werking en ondersteuning in het proces kan ik gebruik maken van mijn drum en klankschaal.
Het is helemaal aan jou!

Aan de slag

Na het gesprek mag je plaatsnemen op de behandeltafel. Wij zorgen ervoor dat je comfortabel ligt en je geboren voelt.

Bij welke klachten:

Een lichaamssessie is goed om in te zetten bij;

Stress klachten

Gebeurtenissen die je hebt meegemaakt en niet hebt kunnen verwerken.

Als je het gevoel hebt dat er emoties vast zitten in je lichaam.

Je voelt dat er wat is maar hebt er geen woorden voor

Burn-out klachten

Angsten, boosheid, verdriet &twijfels

Als je veel van een ander draagt.

Als je belemmeringen ervaart

Als je moeite hebt met contact leggen met je lichaam

Je lichaam weet het!

Wat een lichaamsgerichte behandeling je kan brengen.

Verbinding

Ruimte geven aan jezelf en verbinding met je lichaam. Kom thuis in je lichaam.

Ontspanning

Zonder erop te sturen kun je emoties loslaten en een diepe ontspanning ervaren.

Gehoord & gezien

In de sessie zoeken wij niet naar een oplossing, maar laten de ziel bewegen. Die wil gezien en gehoord worden. Als dit gebeurt is er veel mogelijk.

Ervaringen van mijn klanten

 

“Ik kwam bij Els voor stress klachten. Bij het roepen van de ziel voelde ik mij geborgen door Els haar aanrakingen en warme handen. Hierdoor kon ik makkelijk ontspannen. Het mooie is dat Els werkt met je onderbewuste waardoor er trauma’s op een diep niveau opgelost mogen worden zonder dat je het opnieuw hoeft te beleven. Een bevrijding en voor iedereen aan te bevelen.

– Linda

 

“Ik kwam bij Els om te werken aan me zelfvertrouwen. Ik heb 2x een behandeling gehad op de behandeltafel die mij inzichten hebben gegeven en diepe ontspanning. Er kwam veel los.”

– Jeroen

Over mij en lichaamsgericht werken

Vroeger was ik niet in contact met mijn lichaam, ik had een oordeel over de vorm. Ik kom uit een ondernemersgezin dus niet denken, maar doen. Na verschillende lichaamsgerichte opleidingen, ervaar ik het effect van lichaamsgericht werken. Het geeft een diepe verbinding en je leert milder te kijken naar jezelf. De belemmerende emoties die lagen opgeslagen zijn losgkomen. Dit geeft een intense rust. 

Opleidingen op lichaamsgericht gebied

* Reiki
* Phenicks
* Lichaamsgericht systemisch werken, het roepen van de ziel.
* Mindfulness

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging CAT. Omdat ik BIG geregistreerd ben en meerdere HBO opleidingen heb gevolgd, kunnen sessies in aanmerking komen voor een vergoeding uit het aanvullende ziektekostenpakket.

Tarieven

Voel hoe je lichaam je kan ondersteunen.

Lichaamsgerichte sessie van 2 uur

Normale prijs €180,-

nu:

€165,-

Op korte termijn beschikbaar

Rust & vrijheid in lichaam en geest

2 uur op maat

Flexibel te plannen ook 's avonds

Na 2 weken telefonisch contact hoe het met je gaat.

Sessies zijn vrijgesteld van BTW.

Pakket lichaamsgericht

Normale prijs €540,-

Pakketprijs:

€475,-

Op korte termijn beschikbaar

Rust & vrijheid in lichaam en geest

3 sessie van 2 uur

Flexibel te plannen ook 's avonds

Werken op verschillende diepere lagen in jou!

Sessies zijn vrijgesteld van BTW.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt je op verschillende manieren aanmelden om een kennismaking, intakegesprek of afspraak te plannen. Bel mij op 06 – 55330422 of stuur een mail naar info@elsvanouwerkerk.nl. Je kan ook via het contactformulier mij benaderen of via de website een afspraak meteen boeken.

Kan een sessie vergoed worden?

Een sessie kan gedeeltelijk in aanmerking komen voor een vergoeding bij de meeste zorgverzekeraars. Dit gaat vanuit het aanvullende pakket. Dit zijn Els haar prestatiecodes die je kan voorleggen bij je verzekering.
24005 – Behandeling natuurgeneeskunde
24012 – Behandeling energetische therapie
24505 – Behandeling coaching
24506 – Behandeling counseling
Werkgevers willen ook geregeld een traject vergoeden.

Waarom heet het ook systemisch?

Er liggen veel emoties opgeslagen in je lichaam zelfs misschien niet die van jou maar emoties die je draagt vanuit je gezin van herkomst. Het kan dus zo zijn dat wij werken met personen uit je familie. Ik gebruik daarvoor grondankers net zoals in een opstelling. Wij geven dan de persoon een plek. 

Moet ik vooraf al iets weten of voorbereiden?

Nee, dat is niet nodig. Je lichaam weet het en alles wat je met je hoofd bedenkt kan in de sessie wel heel anders zijn. Wanneer je komt gaan wij aan de slag met wat er leeft in jou.

Wat doet het met mijn emoties?

Een lichaamsgerichte behandeling kan soms emotioneel zijn en je lichaam wil een beweging maken. Ik zorg voor een fijne omgeving waar alles er mag zijn, zodat er los kan komen wat mag bewegen. Het is per persoon verschillend, de een kan zich na een sessie heel vrij en blij voelen. Bij een ander moeten er daarna eerst nog wat emoties uit. Alles is oké.

Is een familieopstelling iets voor mij?

Sommige mensen vinden het heel spannend en komen eerst een paar keer voor een coachgesprek. Daarna gaan wij werken op de behandeltafel. Als er trauma in het lichaam is, ga ik daar heel zorgvuldig mee om.